Szakkörök

Végtelen szakkörök!

Tanulóink sok szakkör közül választhatnak. Bármennyi szakkörre lehet menni.

Nincs itt a szakköröd?

A tanév bármelyik pontján igényelhetsz szakkört. Írj a Gondolkodók Társaságának!

Cleanly szakkör: diákvállalkozás

Az elmúlt tanévben a diákokkal közösen létrehoztunk egy diákvállalkozási ötletet, amelyhez kidolgoztuk a koncepciót, a termék innovációs javaslatot, megalkottuk a cég logóját, weboldal tervét, a piaci modellt és dolgozunk a termék- és környezeti igények folyamatos változása mellett az üzleti terveken. A termék, amelynek kifejlesztésén jelenleg dolgozunk, a reális piacképesség mellett, jelentős mértékben hozzájárul a hazai műanyag hulladéktermelés csökkentéséhez. Minden lelkes diáknak nagyon örülünk, bármilyen tantárgyban érdeklődsz is, hiszen egy vállalkozásban pénzügyi, humán, stratégiai, elemző, kreatív és művészi képességekre egyaránt szükség van. A vállalkozási szakkörben értékes tapasztalatokat szerezhetsz a vállalkozói létformáról és arról, hogy milyen módon lehetséges saját álmodat valóra váltani. Gyere és valósítsuk együtt a Kürt Gimnázium első diákvállalkozását és tegyünk együtt a fenntarthatóbb jövőért!

Időpont: 

Csütörtökönként: 18:00-19.30

Cleanly szakkör: diákvállalkozás

Computer Science itt a Kürtben

Ezen a szakkörön a középiskolai tananyagonmessze túlmutató, sokszor egyetemi szintű és nehézségű problémák kerülnek elő. A szakkörön többek között megismerkedünk a mesterséges intelligencia alapjaival, az algoritmusok bonyolultságával és különböző gyakorlati optimalizációs problémákat oldunk meg.
Ezeket a kérdéseket a középiskolai emeltszintű programozás tananyagára építve közelítjük meg.
A teljes témakör lista:

● Rekurzió
● Mutató (pointer)
● Többdimenziós tömbök/mátrixok
● Hash függvények
● Adatszerkezetek (Dinamikus tömb ○ Sor ○ Verem ○ Prioritási sor ○ Listák ○ Halmazok ○ Hash tábla ○ Asszociatív tömb ○ Objektum ○ Kupac ○ Gráfok (irányított és irányítatlan) ○ Bináris fák ○ Nem bináris fák)
● Algoritmusok (Sorbarendező algoritmusok ○ Mohó stratégia ○ Dinamikus programozás ○ Oszd meg és uralkodj stratégia ○ Backtrack (Visszalépéses keresés) ○ Dinamikus programozás ○ Gráfalgoritmusok)
■ Mélységi keresés
■ Szélességi keresés
■ stb. (Fabejáró algoritmusok ○ Geometriai algoritmusok ○ Kombinatorikai algoritmusok)

Időpont: 

Megegyezés szerint

Computer Science itt a Kürtben

Dánszakkör

Ha nem elég az angol és a választott idegen nyelved, gyere, tanulj dánul! Táruljon fel előtted a vikingek nyelve, a LEGO hazájának kultúrája, a hygge mibenléte!

Időpont: 

Megbeszélés szerint

Dánszakkör

Döbbenetes fociélmény

Hatalmas futballcsoda a Kürt legendás pályáján az aranylábú Csaba és az ezüstlábú Feri szervezésében. Szuperkezdők, kezdők, haladók, szuperhaladók és Messik is jöhetnek. A kulcsszavaink: szeretet, kedvesség és keresztpassz.

Időpont: 

Minden csütörtök 15:30 és 20:00 között

Döbbenetes fociélmény

Jóga szakkör

A jóga szakkörön a Jóga a mindennapi életben rendszer szerint gyakorolunk, ami egy tudományos, mesteri rendszer. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne fizikailag és mentálisan feltöltődni, megtanulni relaxálni, helyesen lélegezni, meditálni, egészségesen élni, megismerkedni a jóga filozófiával. Ászana- pranajama- jóga nidra- önvizsgálati meditáció.
Idén két alkalommal is tudtok jönni jógázni! A hétfői órát Ági, a szerdai órát Gábor tartja.

Időpont: 

Hétfő 15:45-17:15 és szerda 15:45-17:15

Jóga szakkör

Kosárlabda

Egy újabb ugródeszka az NBA-be!

Időpont: 

Kedd 8.-9. óra

Kosárlabda

Külföldi továbbtanulást segítő szakkör

Ha külföldön szeretnél továbbtanulni és szeretnél segítséget a megfelelő nyelvvizsga kiválasztásában, a motivációs levél megírásában, az ajánlóleveleid fordításában vagy a bizonyítványaid fordításában és iskolából megküldésében, keress, egyeztessünk időpontot egyéni konzultációra!

Időpont: 

Egyénileg egyeztetve

Külföldi továbbtanulást segítő szakkör

Kürtös sakk szakkör

Várunk kezdőket és haladókat, akik szeretnének megismerkedni a sakk rejtelmeivel, vagy csak játszani egy jót.

Időpont: 

Keddenként 15:45-től

Kürtös sakk szakkör

Küzdősport szakkör

Szakkörünkre várunk mindenkit, aki szeretne megismerkedni a küzdősport rejtelmeivel, aki szeretné megtanulni megvédeni magát, vagy csak mozogna egy jót.

Időpont: 

Keddenként 15:30-tól 17:00-ig

Küzdősport szakkör

Masszázsterápia a Kürtben

Kedves Diákok és Tanárok, idén is várlak titeket szeretettel a szakkörömre! Ha olyan mozgásszervi problémád, sérülésed, fájdalmad van amitől hamar meg szeretnél szabadulni keress fel és segítek neked. Emailen tudsz (paradi.szabolcs@kag.hu) elérni vagy a tesi részlegen.
Üdv, Parádi Szabi

Időpont: 

Kedd 7. óra, hétfő, szerda délelőtt, egyeztetés szerint

Masszázsterápia a Kürtben

Matematika korrepetálás

Kedves Diákok!

Idén is elindul a matematika korrepetálás, mint szakkör. Ez alkalommal hat tanár vesz részt ebben a felzárkóztató rendszerben. Jelentkezni majd egy Google-táblázaton keresztül lehet csoportosan vagy egyénileg. Bízunk benne, hogy ezzel tudjuk segíteni azokat a diákokat, akik lemaradtak a tananyag megértésében. Szaktanárodnál jelezheted, ha szeretnél részt venni egy-egy ilyen órán, illetve lesznek hirdető plakátok is az iskolában, melyen fel lesz tűntetve a jelentkezés módja.

Várunk szeretettel: Bognár Gyöngyi, Kisded Kinga, Knyazovics Anna, Perge Gergely, Ormai-Bauer Eszter, Takács Sándor

Időpont: 

Megbeszélés alapján

Matematika korrepetálás

Max 100 oldal olvasókör

Minden héten egy novella vagy kisregény, a világirodalom legfontosabbjai. Gyertek, csodálatos lesz! =)

Olvasmánylista: szeptember 6. Tolsztoj: Iván Iljics halála (kisregény), 13. Gogol: A köpönyeg (novella), 20. Dosztojevszkij: Szelíd teremtés (kisregény), 27. Csáth Géza: 3 novella, október 4. García Márquez: Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája (regény), 11. Zweig: Sakknovella (novella), 18. Agatha Christie: Tíz kicsi néger (regény), 25. Csehov: A 6-os számú kórterem (elbeszélés), november 1. Camus: Közöny/Az idegen (regény), 8. Örkény: Egyperces novellák - 12 db, 15. Thomas Mann: Halál Velencében (novella), 22. Örkény István: Tóték (kisregény), 29. Camus: Sziszüphosz mítosza (esszé), december 6. Edgar Allan Poe: 3 novella, 13. Jean-Philippe Toussaint · Esterházy Péter: Zidane melankóliája / Toussaint reménye, 20. Charles Dickens: Karácsonyi ének (kisregény), 27. Térey János: Átkelés Budapesten (versregény), január 3. Iszaak Babel: Lovashadsereg (novelláskötet), 10. ETA Hoffmann: Az arany virágcserép (regény), 17. Handke: A kapus félelme tizenegyesnél (kisregény), 24. Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek (kisregény), 31. Kafka, Franz: Az átváltozás (elbeszélés), február 7. Ernest Hemingway: Férfiak nők nélkül (novelláskötet), 14. Murakami Haruki: Férfiak nő nélkül (novella), 21. Mikszáth Kálmán: Tót atyafiak (novelláskötet), 28. Ernest Hemingway: A Kilimandzsáró hava (novella), március 7. Thornton Wilder: Szent Lajos király hídja (regény), 14. John Steinbeck: Egerek és emberek (kisregény), 21. Thomas Mann: Mario és a varázsló (novella), 28. Hajnóczy Péter: A halál kilovagolt Perzsiából (elbeszélés), április 4. Ernest Hemingway: Az öreg halász és a tenger (kisregény), 11. Kertész Imre: Az angol lobogó (elbeszélés), 18. Borges: Az alef (novelláskötet), 25. Mándy Iván: 3 novella, május 2. J. D. Salinger: Kilenc történet (novelláskötet), 9. Hrabal: Táncórák idősebbeknek és haladóknak (kisregény), 16. Krúdy Gyula: Utolsó szivar az „Arabs Szürké”-nél (elbeszélés), 23. Alekszandr Szolzsenyicin: Ivan Gyenyiszovics egy napja (kisregény), 30. Isaac Bashevis Singer: Gólem (elbeszélés), június 6. Voltaire: Candide vagy az optimizmus (regény), 13. Móricz Zsigmond: 5 novella, 20. Ljudmila Ulickaja: Életművésznők (kisregény), 27. Mészöly Miklós: 3 novella.

Időpont: 

Egyeztetés szerint, heti 2 óra

Max 100 oldal olvasókör

Mennyei ízek - vegán főzőszakkör

Szeretettel várunk mindenkit, nemcsak a vegánokat, a hétvégi főzőszakkörön! Finom, egészséges ételeket fogunk együtt elkészíteni és elfogyasztani! Szó lesz az egészséges táplálkozás fontosságáról, a fűszerek használatáról, a táplálkozás és a környezetvédelem összefüggéseiről.

Időpont: 

Havonta 1 alkalom, hétvégén, a résztvevőkkel egyeztetve

Mennyei ízek - vegán főzőszakkör

Parlons-en! Francia társalgó szakkör

Tanultál már franciául, de nem mersz megszólalni? Még nem tanultál, de szeretnél közelebb kerülni a nyelvhez? Akkor gyere, beszélgessünk!

Időpont: 

Egyeztetés tárgya (várhatóan csütörtök 8. óra)

Parlons-en! Francia társalgó szakkör

Pszichológai olvasókör

Szakaszosan olvasunk alapműveket, az idén a pszichológiai vonatkozású regényekkel foglalkozunk. Minden péntekre kb. 60-80 oldalt kell olvasni, és az olvasott szöveget közösen beszéljük át. Az első félév tematikája: 1984, Bűn és bűnhődés, Legyek ura, Mester és Margarita, Karamazov testvérek. A folytatás pedig közös megbeszélés szerint. Gyertek bátran, érdeklődjetek Ferinél!

Időpont: 

Péntek 15.30-17.00

Pszichológai olvasókör

Relaxáció az ebéd szünetben

Gyere és lazíts egy kicsit az ebéd szünetben! Élvezd a relaxáció (jóga nidra) kellemes, frissítő, nyugtató hatását! Kicsit nyújtózkodunk, csavargatjuk a törzsünket és megtanulunk lazítani. A délutáni órákon biztos kipihentebben és koncentráltabban tudsz majd részt venni!

Időpont: 

Hétfő 12:20 - 12:42 és csütörtök 12:20 - 12:42

Relaxáció az ebéd szünetben

Röplabda

Gyertek röplabdázni!

Időpont: 

Péntek 8. óra

Röplabda

Tollaslabda

Ha szeretnél mozogni egy kicsit, ismerkedni, barátkozni, gyere tollasozni!

Időpont: 

Csütörtök 8. óra

Tollaslabda

Túraszakkör

Nincs programod a hétvégére? Eleged van az egész napos ülésből és kiszakadnál a városi környezetből?
Ha szeretnél kimozdulni és aktívan eltölteni néhány órát a természetben, csatlakozz lelkes kis túracsapatunkhoz!
Túráink során szebbnél-szebb, Budapest környéki túraútvonalat keresünk fel, illetve az Országos Kéktúra néhány útvonalával is megismerkedünk. A természetet járva csodálatos panorámákban gyönyörködhetünk s betekintést nyerhetünk természetünk-környezetünk rejtelmeibe.

Időpont: 

Hétvégi napokon és/vagy ünnepnapokon, szünetben előre meghirdetett időpontokban

Túraszakkör

Ultimate Frizbi

Sziasztook

Elindult a Kürtben az Ultimate Frizbi

Szívesen látunk mindenkit nemtől, kortól, illetve sportosságtól függően. Nem baj ha nem értesz hozzá, azért vagyunk ott mind hogy segítsük egymást:)
A sportról:
Az Ultimate Frizbi egy olyan csapatsport, amelyet 2 fél játszik egymás ellen, egy megadott méretű pályán. A pálya két végében egy egy zóna van. A cél, az ellenfél zónájába bejuttatni a frizbit. Egy becsületre játszó, rengeteg csapatmunkával törnétő sport, amit bíró nélkül játszik a két fél.

Időpont: 

Szerda 8-9. óra

Ultimate Frizbi

Versműhely

Kortárs szövegek olvasása, versírás, kritika - minden érdeklődő diákot és tanárt szeretettel várunk!:)

Időpont: 

Egyeztetès szerint

Versműhely