Galéria

Ezen az oldalon kigyűjtöttük neked a kürtös események válogatott élményképeit. Külön köszönet a Média munkacsoportnak ( Dringó-Dabóczy Sárának,  Eschenbach Hannának,  Marangon Alessionak és Király Gabriellának) a rengeteg önkéntes fotóért és videóért!

Június 12.-én, az utolsó tanítási napon hagyományosan délelőtti Kürti partyt tartottunk. A nap első felében a diákok megismerkedhettek a szabad tanulás rendszerében részt vett társaik éves munkájával, és az Erasmus és más utazásokon részt vettek élményeivel (Litvánia, Szlovákia,Tenerife, Dánia, Hollandia). Ebédszünet után a termesz munkacsoport eredményhirdetése következett, majd Lajos kihirdette a KT díjait. Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!

A napot játékokkal zártuk, volt akadályverseny, filmnézés, chill szoba, ruhabörze, kvíz, művészeti kiállítás, angol teaház, sportolási lehetőségek és még sok más móka.Mindenkinek szép nyarat és jó pihenést kívánunk!

További képek

Június 9.-én, pénteken tartottuk a szokásos esti Kürti partyt. Vendégeink voltak az iskola dolgozói, diákjai és szüleik, valamint a leendő diákjai és családjaik is. Az est sztárvendége volt az Irka-fÍRka zenekar, akikkel együtt egy játék és kiállítás keretein belül is Adrira emlékeztünk. Kürtös diákok és tanárok is zenéltek, énekeltek: elmondhatjuk, hogy csodás hangulat kerekedett. Köszönjük a részvételt mindenkinek!

További képek

2023 június 5.-én, pedagógusnap alkalmából diákjaink önszerveződő módon, virágokkal és ajándékkártyákkal lepték meg tanáraikat.

További képek

Mivel kevesebb tesi óránk van egy héten így az elmaradt tesi órákat muszáj bepótolni egy 4 napos tábor formájában. Tesitömb-nek nevezzük ezt. Diákjaink választhatnak milyen táborba szeretnének menni. Van séta túra, bicikli túra, evező tábor és jóga tábor. Az utóbbiból láthattok itt néhány képet.

További képek

Május 22-én az iskola udvarán rendeztük meg a Termesz Projektnapot, melynek keretén belül a 9-11. évfolyam diákjai mutatták be természettudományos projektjeiket, összesen 67 projektet és kísérletet láthattunk a nap folyamán. A diákok 4-5 fős csapatokban dolgoztak magyar és angol nyelven, valamely természetismerettel kapcsolatos témakör bemutatásán. A nap során számos kreatívabbnál-kreatívabb ötletet és megvalósítást láthattunk, amely mind a diákok, mind a tanárok figyelmét felkeltette. A legjobb projektekről a közönség döntött, illetve minden évfolyamon két tanárból álló zsűri is értékelte a projektek során megvalósított együttműködést, kreativitást és tudományos magyarázatot.

További képek

Április 26-án iskolánkban megünnepeltük az Olasz Kultúra Napját, melynek keretében tésztát, és egyéb tradicionális olasz ételeket kóstoltunk, valamint az érdeklődők egy országismereti vetélkedőn is összemérhették a tudásukat.

További képek

Az április 18-án megrendezésre kerülő Spanyol napon a szervezők nem csak a spanyol konyha különlegességeivel, hanem egy énekes-gitáros produkcióval és egy kvízzel is készültek nekünk.

További képek

Április harmadikán rengeteg magyar zenei előadó érkezett sulinkba. Köztük a Quimby, Beton.Hofi, Bohemian Betyárs és még sok sok más is. Beszélgethettünk velük a múltjukról, a bandájuk mivoltjáról. Esetenként néha még zenéltek is.

További képek

Március 30-án sulinkban orosz napot tartottunk. Iskolapolgáraink megismerkedhettek az orosz kultúrával és konyhával is. A titkárság elött volt lehetőség mindenféle nasit megkóstolni és kérdezni.

További képek

Március 28-án az autizmus világnapját tartottuk sulinkban. Diákjaink és munkatársaink sokan kékben öltöztek az alkalomhoz illően. Volt nasi, nevetés és megannyi más is.

További képek

Március 17-én Szent Patrik napot ünnepeltünk a suliban. A csócsónál megannyi édességgel és étellel találkozhattank iskolapolgáraink. Valamint nyereménnyel teli kaszinó is volt az alagsorban.

További képek

Március 14-én délután pí-napot tartottunk a suliban. Számtalan mókás és játékos feladattal találkoztak diákjaink osztályközösségeiken belűl.

További képek

Március második hetében lezajlottak a szóbeli felvételik. Sok-sok mosollyal gazdagodtunk és esélyesen megis ismerhettük jövőre kezdő új diákjainkat is.

További képek

2023. Február 10-én megtartottuk az alvás világnapját az Alibi osztály szervezésével.

További képek

2023. február 9-én nyíltnap volt iskolánkban. Örömmel láttuk az érdeklődő diákokat és szülőket. Néhány kürtös diák segített is a nap gördülékenyebbé tevésében, akár a portán, termek megtalálásában és pakolásában is.

További képek

Február 2.-én megünnepeltük a francia palacsintanapot. Egész délelőtt sült a palacsinta, szólt a francia zene. Ebédszünetben érkeztek vendégeink a Francia Intézetből, akikkel országismereti kvízt játszottunk. A nap desszertje pedig a macaron volt! Köszönjük a szervezőnek!

További képek

2023. Január 25-én a japán és kínai kultúrával ismerkedtünk. Ittunk tápiókás teát, ettünk szokatlan és finom keleti ételeket. Volt zene, kvíz és díszkardok. Keleti kényelem, nyugati izgalom a javából :)

Köszönjük a szervezőknek!

További képek

Decemberben a suliban tombolát sorsoltunk minden szelvényt vásárló játékos között. Bárki vehetett jegyet, diákok és tanárok egyaránt. Itt találhattok élményképeket.

További képek

2022. december 8-án holland napot tartottunk az iskolában. Holland nyelvet tanuló diákok és tanárok segítettek előkészíteni az első emeleti eseményt, ahol kedvre lehetett helyi ételeket falni és beszélgetni a kultúráról is.

További képek

2022. november 15-én nyíltnap volt iskolánkban. Örömmel láttuk az érdeklődő diákokat és szülőket. Néhány kürtös diák segített is a nap gördülékenyebbé tevésében, akár a portán, termek megtalálásában és pakolásban is.

További képek

2022. november 10-én a Választott idegen nyelvi munkacsoport német tanárai (Adrienne, Barna, Joci, Juci) megrendézték a Kürt első Márton napját. Délelőtt a Liba Büfé finomságait kóstolva mindenki megtekinthette a Márton nappal kapcsolatos színes kiállítást is. Délután lámpás felvonulást tartottunk, a napot pedig forró gyümölcsös puncs és pogácsa zárta. A nap igazán jó hangulatban telt, reméljük lesz majd következő is!

További képek

2022. október 28-án éjszaka kezdődött a sportok éjszakája. A jelentkező diákok kilenc órakor elkezdtek beözönleni az iskolába. Egészen reggel 8-ig sok-sok mindent csinálhattak a suliban. Volt sport, e-sport, film nézés, bográcsozás, stb...

A képekért külön köszönet Cabrera Martinnak és Kiri Zalánnak.

További képek

2022. október 28-án megérkeztek a diákok egy élménnyel teli sport témanapra. Egy rövid beszéd után minden osztály szabadon lett engedve a saját kijelölt állomásaikra, ahol sport szerű játékokban vettek részt.

A képekért külön köszönet Cabrera Martinnak, Kiri Zalánnak és Dringó-Dobóczy Sárának.

További képek

Október 26-án megtartottuk a Nyelvparádé sorozat első idei eseményét, a Héber-arab napot. Radnóti Zoltán, Kovács Bálint és a  diákjaik igazi Közel-Keletet varázsoltak az iskolába. Megismerkedtünk a kóser és halal étkezés szabályaival, a héber és arab betűkkel, mémekkel, zenékkel, szokásokkal, hangulattal. Kóstoltunk flódnit, datolyát, humuszt, pitát és kardamomos kávét.  Köszönjük a szervezőknek és várjuk a Nyelvparádé folytatását!

Kovács Bálint szavaival: "Bár egy ebédszünet alatt tényleg épphogy csak egy kóstolót lehet adni abból, amit az arab vagy a héber kultúra jelent, azt hiszem mindenki kóstolhatott, aki elfogadta a meghívást. Egy falatot az ízekből, egy szippantást az illatokból, egy-két dallamot a régi-új zenékből, kalligráfiát az írásművészetből vagy épp mémet a helyi popkultúrából. Reméljük ízlett!"

Magyar mint idegen nyelv és Választott nyelvi munkacsoport

További képek

2022.10.21-én lezajlott a tanév első témanapja, a Demokrácianap. A program célja az volt, hogy a tanulók közelebbről megismerjék, milyen is eltérő berendezkedésű államokban élni. A napról rengeteg visszajelzés érkezett, volt aki szerette, volt aki nem. Jövőre igyekszünk épülni ebből. Köszönjük a diákok együttműködését és a tanárok segítségét a lebonyolításban! Végezetül álljon itt két diák beszámoló, hiszen ők élték át ezt a legközelebbről.

Társadalomtudomány Munkacsoport

További képek

Mi, a Kürtös demonstrációban résztvevők, a leghatározottabban elítéljük, hogy az oktatásügy egyre nyilvánvalóbb ellehetetlenítésével szembeszálló pedagógusokat az állam egyre keményebben bünteti, fenyegeti. Jogosnak és követendőnek tartjuk a tiltakozás és szolidaritás bármely erőszakmentes formáját, és kiállunk mindenki mellett, aki kifejezi az oktatásügy jelenlegi helyzetével és a kormányzat oktatáspolitikájával szembeni véleményét. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a diákok jogaira való hamis hivatkozással csorbuljanak mind a diákok hosszútávú jogai és érdekei, mind a tanárok jogai. Egyetlen magyarországi tanár jogszerűtlen elmozdítását sem hagyjuk szó nélkül.

Szakmai megállapodásokon alapuló azonnali változásokat, valódi sztrájkjogot, tisztességes bért, élhető jövőt, tanári és iskolai autonómiát követelünk. Követeljük, hogy az erő politikáját a megállapodásra törekvő, tárgyalóképes szakpolitika váltsa fel.

Budapest, 2022. október 14.

További képek

Áprilisban megtartottuk az évi tolerancia témanapot, ahol a diákjaink foglalkozhattak sok érzékeny témával és tanulhattak sok-sok új dolgot aktuális témákról.

További képek

Áprilisban megtartottuk a művészeti fesztivált. Diákjaink megismerkedhettek néhány kultúrai jellegzetességgel és tánccal is.

További képek