Hírek

Nyílt nap jelentkezés 2024.01.25.

Megnyílt a jelentkezés a január 25-i nyílt napunkra. Szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat, szülőket.

Központi írásbeli vizsga a Kürtben

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Kürt Alapítványi Gimnáziumban (1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 5/b.) tartandó központi írásbeli vizsga időpontja: 2024. január 20. szombat, 10:00 óra.

Kakaó Gengszterek a Rendőrmúzeumban

A Kakaó Gengszerek 2023.11.28-án a Mosonyi utcában található Rendőrmúzeumba látogattak, ahol fontos és új ismeretekre tettek szert.

Kísérletbemutató az ELTE TTK-n

December 1-jén a 9. és a 10. évfolyam az ELTE Lágymányosi kampuszára látogatott, ahol a diákok az egyetem egyik oktatója, Róka András tanár úr által tartott előadásokon vettek részt.‍

Szalagavató after

Kedves Mindenki! Szeretettel várjuk minden diáktársunkat és külsős barátaikat a Kürt After Partyra december 9-én! November 24-ig csapjatok le a jegyekre a fiúknál, mert utána emelés várható (ezt követően már 4.000 Ft lesz)!

Beszámoló a Fenntarthatóság oktatása rendezvényről

Részvétel a Final conference of the European Social Partners in Education Promoting environmental sustainability in school learning, teaching and management project rendezvényen - Brüsszel, 2023. november 14-15.

Nyílt nap jelentkezés

Elérhető a nyílt napokra való jeletkezés foglalórendszere. Szeretettel várunk benneteket iskolánk nyílt napjain, november 21-22-én!

Előzetes szociális pályázati adatlap felvételizőknek

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az iskolánknak fizetendő alapítványi hozzájárulás összegéből indokolt esetben szociális könnyítés igényelhető. A felvételizők számára előzetes bírálatot tudunk végezni, hogy megkönnyítsük a döntést. Sikeres felvétel esetén nem kell újra pályázni, csak a jövedelemigazolásokat kell a szocbiz@kag.hu emailcímre elküldeni.

Komposzt bulin vettünk részt a Humusz Háznál

Az őszi szünet előtt a Humusz Ház által szervezett 'Komposzt bulin' nekünk, Kürtös diákoknak, az volt a legfőbb motivációnk, hogy megismertessük a kisebb, óvodáskorú gyerekekkel a komposztálás készítését, fontosságát. Jómagam, és négy másik diáktársam állomásokon vártuk őket különböző foglalkozásokkal.

Irodai nyitvatartás

A titkárság nyitvatartása a szünetben az alábbiak szerint alakul: október 30-31., 9:00-14:00 november 2-3., zárva

A Kürt zöldítése

A Zöld Kürt pályázat megvalósításaként elindult iskolánk zöldítése, melynek keretén belül a szülők és kollégák által felajánlott növényeknek kerestünk az elmúlt két hétben és keresünk folyamatosan új helyet az iskola területén.

Erdei munkák a Pilisben

Ma a Cider a Pilisben önkénteskedett. A Nagykovácsi környékén végzett munka fő célja az élőhelyvédelem. Számos értékes, védett növényfajnak otthont adó dolomittörmelékes sziklagyepes terület van veszélyben az invazív fajok terjeszkedése miatt. Ilyen faj például az akác, amit az önkéntesek kézi erővel, metszőollóval és ágvágóval távolítottak el a védett gyepes területről.

Elindult a felvételi előkészítő

Október 4-én elindult a felvételi előkészítő szakkör, ahova minden nyolcadikost szeretettel várunk. A foglalkozások szerdánként 15:45-17:15 között vannak, az érdeklődők a tanév során bármikor csatlakozhatnak.

Nyílt napok a Kürtben

November 21-én és 22-én nyílt napokat tartunk a gimnáziumban. Szeretettel várjuk a leendő kilencedikes diákokat és szüleiket ezeken a napokon! További részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Kürtös Öko-hírnökök

Szeptember 16-17. között a Humusz Ház adott otthont az ún. ‘Öko-hírnök’ képzésnek, amely a ‘Zöld Kürt’ projektünk megvalósításának első lépése volt. Az idei tanév során a projekt, a Humusz Szövetség és a Gammapolisz Nonprofit Kft. támogatásával valósul meg.