Őszi érettségi

Publikálva:
August 23, 2023

Megjelent az Oktatási Hivatal honlapján az érettségit szervező középiskolák listája. Aki szeretne jelentkezni, szept. 5-ig teheti meg a listán szereplő intézményekben. Idegen nyelvből, informatikából és földrajzból tehetnek előrehozott érettségit a tanulóink. Aki előrehozott érettségi vizsgát tesz, annak az érintett tantárgy(ak)ból az írásbeli vizsgák kezdetéig (várhatóan október 13-ig, de általában szeptember végéig szoktuk ezt befejezni) teljesíteni kell a helyi tantervi követelményeket a 12. évfolyam végéig bezárólag, ha szükséges, akkor osztályozó vizsgákon megszerezve a hiányzó osztályzatokat. Ennek tényét igazolnia kell a Kürt Titkárságán kérhető igazolással.  Az osztályozó vizsgára külön kell jelentkezni a honlapról letölthető jelentkezési lap segítségével és a szaktanárral egyeztetett időpontban lehet a vizsgát/vizsgákat lebonyolítani.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

- kitöltött jelentkezési lap (a választott intézményben lehet beszerezni)

- személyi igazolvány

- lakcímkártya

- tanulói jogviszony igazolása (a Kürt Titkárságán lehet kérni)

- Ha könnyítést, mentességet szeretne igénybe venni a tanuló, akkor szakvélemény + intézményvezetőhöz írt kérelem is szükséges(keressétek Fűzi Katát, aki szívesen segít ennek megírásában).

- az esetleges korábbi érettségi vizsgákról kapott törzslapkivonat

- igazolás a tantervi követelmények teljesítéséről (később is csatolható, ha még nincsenek meg a vizsgái valakinek)

A személyes látogatás előtt tanácsos a választott intézmény honlapján tájékozódni esetleg telefonon érdeklődni, hogy mikor lehet jelentkezni. Kiskorú tanuló jelentkezése esetén gondviselő jelenléte és aláírása is szükséges.

Kérdés esetén Nagy Irén adminisztrációs vezetőt keressétek (nagy.iren@kag.hu).