Demokrácia Nap – 2020

Publikálva:
October 21, 2020
Mi az a demokrácia nap?

Kürti 2020-as Demokrácia témanap. Ezen az évente egyszer előfordulú témanapon demokratikus témákról van szó.

Mi volt tavaly? (2019)

2019-ben egy határozatot kaptunk, ami kijelentette a suli teljes rendszeri átalakulását vissza a megszokott állami rendszerre.
Demokratikusan kellett érveket felhoznunk, hogy ez nekünk miért nem jó és tiltakoznunk (ha azt akartuk). Szerencsére a végén kiderült, hogy ez nem volt igaz. Szerintem az érveink is elég meggyőzők voltak. 😀

Idén más volt (2020)

Idén viszont nem volt “szivatás”. A témanapon egy új diáki szerverzetet hoztak létre a munkacsoportiak, amelyekhez kampányolnia kellett minden osztálynak és így a sulinak megválasztani 4 jelöltet.
A kampányok különféle megoldásokkal álltak elő az elérni kívánt győzelemhez. Valaki posztereket csinált, valaki nyomtatta azokat. Példák láthatóak alább:

Kampány videók

Mindenkinek be kellett adni egy kampány videót. A legtöbb ilyen videóban a jelölt érveit hallhattuk, bár volt olyan, aki mást tett.
Itt egy példa: Google Drive Videó

Végszó

Végül a 7 nyertes jelölt: Tölgyesi Maja, Csontos Dani, Szabó Iván, Szarvasy Levi, Balázs Geri, Balogh Bucó és Györki Zsombi.
Ez a szervezet arra képes, hogy javaslatokat gyűjt a diákoktól és azt utána javasolni tudja a KT-nak, hogy ne kelljen minden egyes külön ötlethez egy konkrét javaslat a diáktól, így ők írják meg azt, ezzel segítve a folyamatot.

Fotókat készítette és a szöveget írta: Alföldy Levente