Kürt mobilitás pályázat 2: Összefoglalva

2020. június 01 - 2022. szeptember 30.
2020-1-HU01-KA101-078445

2020 nyarán gimnáziumunk újra belevágott a tanár és intézményfejlesztési projektjébe, immáron 2. alkalommal. Eredetileg 11 kollégával indultunk neki, 16 hónapra terveztünk, de ahogy mást is, minket is érintett a covid-járvány, így egy évvel meghosszabbítottuk projektünket. 

Számos célt tűztünk ki magunk elé: a kiégés és pályaelhagyás csökkentését, nemzetközi kapcsolataink bővítését, az integrációs tudás és eszköztár bővítését, szakmódszertani fejlődést és friss tananyag fejlesztésének képességét. 

Több mint 2 év alatt 7 különböző országban jártunk és a 11 kitűzött mobilitásból 10-et meg is tudtunk valósítani. Olyan területeken fejlesztettük saját és ezáltal iskolánk szakmai naprakészségét, mint a befogadás és integráció, lelki egészség, valamint tanulási, intézményvezetési és fejlesztési stratégiák. Ezekhez segítségül a konkrét módszertanokon túl a mindfulness-t, sportot, művészetet és érzelmiintelligencia-fejlesztés választottuk.  

Talán olvasva is jól látszik, mennyire pontosan lettek a képzések kiválasztva, és mennyire kreatívan, más tudományokon és tantárgyakon keresztül közelítettük meg kitűzött céljainkat. 

Búcsúkép: A majdnem teljes Kürt Mobilitás Projekt 2.0 csapata - Balról jobba: Nagy Irén, Kisded Kinga, Judák Panni, Schneider Miska, Schmidt Dávid, Didics Dénes és Sváb Ági

Nagy Irén a Successful strategies for teaching students with special needs in every classroom tréningen Tenerifén

Schneider Mihály az Inclusion starts with I – Learning to live together képzésen Olaszországban

Markó Eszter a Education outside the classroom - learning from sites, museums, monuments and nature képzésen Cipruson.

Schmidt Dávid az Emotional intelligence: the essential ingredient for a healthier, happier and successful life tréningen Cipruson

Kisded Kinga a Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention tréningen Berlinben

Didics Dénes a New trends in physical education teaching képzésen - Tenerifén

Judák Panni az Integrating Creativity and Innovation into Teaching képzésen Nice-ben, Franciaországban.

Szabó Gyula a Effective Self-Management Course tréningen Tenerifén

Sváb Ági a Collaborative management and leadership in schools tréningen Észtországban

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A közleményben megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.