KA121-SCH

Diákmobilitás előkészítése - Dánia, Høje Taastrup, Høje Taastrup Gymnasium - 2023. március 28-30.

A Kürt Alapítványi Gimnázium 2022-ban elnyert akkreditációs pályázatának első futamában egy dániai diákmobilitást valósítottunk meg, amelynek előkészítő látogatását 2023 márciusának végén szerveztük meg.


A szállásunk abban a Copenhagen Downtown Hostelben volt, ahová a diákokkal érkeztünk majd meg. A látogatás első estéjén felmértük, hogyan jutunk a reptérről a szállásra, milyen lehetőségeink vannak a környéken és milyen esetleges nehézségekkel kell szembenéznünk.


A második napon elvonatoztuk Høje Taastrupba, ahol a gimnázium igazgatónőjével és a csereprogramok vezetőjével ismerkedtünk meg. Megbeszéltük a látogatás részleteit (tanórák látogatása, ebédelés, extra programok), bemutatkozott a két iskola, és még egy vallásórára is be tudtunk látogatni. Körvonalazódott egy esetleges budapesti szakértői látogatás megszervezése is. A délutánt egy közeli városban, Roskildében töltöttük, ahol a történelmi városrészen túl megtekintettük a nemrégiben nyílt RagnaRock múzeumot, amely a helyi, nemzetközileg is híres zenei fesztivál történetét mutatja be interaktív és innovatív módon. Az estét Koppenhágában, a szállásunkhoz közeli társasjátékos klubban zártuk.


A harmadik nap délelőttjén csak kevés időnk volt a hazaút előtt, így ezt a programok véglegesítésével töltöttük, valamint utánanéztünk a helyi lehetőségeknek. Hasznosnak bizonyult az itt töltött pár nap az áprilisi diákmobilitás szempontjából.


Sváb Ági & Vigh Mónika