Ifjúsági cserék

Think critically! Ifjúsági csere Szlovákiában

2019. októberében (1-12.) tizenhárom diákunk utazhatott ki Szlovákiába egy Erasmus+ által finanszírozott ifiúsági csereprogram keretében. A Think Critically! nevű projektet az Ifjúsági Nomád Klub szerevezte. Iskolánk tanulói szlovákok, spanyolok és litvánok társaságában tanulhattak meg többet a kritikus gondolkodás alapjairól, mindeközben fejlesztve kommunikációs, szociális készségeiket és bővítve angol szókincsüket.

A csere óta több diákunk is tartja a kapcsolatot az ott megismertekkel, illetve hárman (magánszervezésben) kilátogattak Pozsonyba is, hogy találkozzanak szlovák barátaikkal.

(Nagy Ábel)

A táborról készült kedvcsináló film itt tekinthető meg: https://youtu.be/4tKNwd2u2ZA

Imperative for humanity – Ifjúsági csere Csehországban

A gimnázium 16 diákja és 4 tanára vehetett részt 2019. május 14. és 25. között a csehországi ifjúsági cserén. A tíznapos programot a szlovákiai Four Links szervezte, és az Európai Unió finanszírozta az Erasmus+ pályázati keretein belül. A magyar diákokon kívül szlovák, cseh és litván középiskolások ismerhették meg egymás kultúráját, szokásait, mentalitását. A projektfeladatok, csoportmunkák során, a prezentációk létrehozása közben nem csak az angol nyelvet és az együttműködést tudták gyakorolni, de az is kiderült, mi az, ami ezeket a fiatalokat, minden kulturális különbség ellenére, összeköti.
Az ifjúsági cseréről készült videó itt tekinthető meg.