Kitűzött hírek

Jelenleg nincs kitűzött hír.

Hírek

Szalagavató after

Kedves Mindenki! Szeretettel várjuk minden diáktársunkat és külsős barátaikat a Kürt After Partyra december 9-én! November 24-ig csapjatok le a jegyekre a fiúknál, mert utána emelés várható (ezt követően már 4.000 Ft lesz)!

Beszámoló a Fenntarthatóság oktatása rendezvényről

Részvétel a Final conference of the European Social Partners in Education Promoting environmental sustainability in school learning, teaching and management project rendezvényen - Brüsszel, 2023. november 14-15.

Nyílt nap jelentkezés

Elérhető a nyílt napokra való jeletkezés foglalórendszere. Szeretettel várunk benneteket iskolánk nyílt napjain, november 21-22-én!

Interjú a Kürttanács új titkárával

Interjú Gerlei Greggel, a Kürttanács idén megválasztott titkárával. Motivációról, a választás tapasztalatairól és a KT-ról kérdezte őt Sváb Ági, a Kürttanács tanár tagja.

Előzetes szociális pályázati adatlap felvételizőknek

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az iskolánknak fizetendő alapítványi hozzájárulás összegéből indokolt esetben szociális könnyítés igényelhető. A felvételizők számára előzetes bírálatot tudunk végezni, hogy megkönnyítsük a döntést. Sikeres felvétel esetén nem kell újra pályázni, csak a jövedelemigazolásokat kell a szocbiz@kag.hu emailcímre elküldeni.

Komposzt bulin vettünk részt a Humusz Háznál

Az őszi szünet előtt a Humusz Ház által szervezett 'Komposzt bulin' nekünk, Kürtös diákoknak, az volt a legfőbb motivációnk, hogy megismertessük a kisebb, óvodáskorú gyerekekkel a komposztálás készítését, fontosságát. Jómagam, és négy másik diáktársam állomásokon vártuk őket különböző foglalkozásokkal.

Irodai nyitvatartás

A titkárság nyitvatartása a szünetben az alábbiak szerint alakul: október 30-31., 9:00-14:00 november 2-3., zárva

Schools as learning institutions - első projekttalálkozó

2023. október 3-4. között valósult meg az EFEE és az ETUCE közös projektjének (Schools As Learning Institutions - European social partners in education promoting effective quality and innovation management models in the education sector in a post Covd-19 era) első projekttalálkozója a spanyol fővárosban, Madridban. Az esemény a ‘European Week of Teachers’ egyhetes programsorozat idejére esett.

Schools As Learning Institutions

Az elmúlt hetekben indult el az EFEE (European Federation of Education Employers) és az ETUCE (European Trade Union Committee for Education) közös projektje (Schools As Learning Institutions - European social partners in education promoting effective quality and innovation management models in the education sector in a post Covd-19 era), amelybe iskolánk is bekapcsolódott.

A Kürt zöldítése

A Zöld Kürt pályázat megvalósításaként elindult iskolánk zöldítése, melynek keretén belül a szülők és kollégák által felajánlott növényeknek kerestünk az elmúlt két hétben és keresünk folyamatosan új helyet az iskola területén.

Erdei munkák a Pilisben

Ma a Cider a Pilisben önkénteskedett. A Nagykovácsi környékén végzett munka fő célja az élőhelyvédelem. Számos értékes, védett növényfajnak otthont adó dolomittörmelékes sziklagyepes terület van veszélyben az invazív fajok terjeszkedése miatt. Ilyen faj például az akác, amit az önkéntesek kézi erővel, metszőollóval és ágvágóval távolítottak el a védett gyepes területről.

Elindult a felvételi előkészítő

Október 4-én elindult a felvételi előkészítő szakkör, ahova minden nyolcadikost szeretettel várunk. A foglalkozások szerdánként 15:45-17:15 között vannak, az érdeklődők a tanév során bármikor csatlakozhatnak.

Nyílt napok a Kürtben

November 21-én és 22-én nyílt napokat tartunk a gimnáziumban. Szeretettel várjuk a leendő kilencedikes diákokat és szüleiket ezeken a napokon! További részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Szeptember 27-i KT ülés

A 2023. szeptemberi, azaz tanév első, kt ülésén titkárt választottunk és megerősítettük a KMCS vezetőjének pozícióját. Innen is szeretnénk ismét gratulálni a jelölteknek! Az új titkár Gerlei "Greg" Gergely és a KMCS-t idén is Dringó-Dabóczy Sára fogja vezetni.

Kürtös Öko-hírnökök

Szeptember 16-17. között a Humusz Ház adott otthont az ún. ‘Öko-hírnök’ képzésnek, amely a ‘Zöld Kürt’ projektünk megvalósításának első lépése volt. Az idei tanév során a projekt, a Humusz Szövetség és a Gammapolisz Nonprofit Kft. támogatásával valósul meg.