Ökoiskola lettünk

Publikálva:
July 5, 2024

Júniusban nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy az elmúlt időszak környezeti nevelési törekvéseinek és a diákok-szülők-tanárok együttműködésének köszönhetően, iskolánk első alkalommal nyerte el az Ökoiskola címet, így mi is csatlakoztunk a magyarországi ökoiskolák csapatához. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a cím elnyeréséhez, külön köszönet a Humusz Szövetség és a Gammapolisz Nonprofit Kft. tagjainak, akiktől támogatást, segítséget és inspirációt kaptunk a tanév során.

A benyújtott pályázatunk célkitűzései a következő három tanévben fognak megvalósulni, így folytatva iskolánk zöldítését, a kapcsolatépítést, valamint a környezeti és fenntarthatóságra nevelést. Természetesen még sok feladat vár ránk, de reméljük, hogy a következő tanévben is hasonló lelkesedéssel tudjuk ezeket megvalósítani, várjuk az újabb csatlakozókat!

Az oklevelek átadásának a Biatorbágyi Általános Iskola és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában szervezett 2023/2024. tanévi Ökoiskola címátadó ünnepség adott otthont. A díjazott iskolák képviselői egy-egy árnyékkedvelő növénnyel járultak hozzá az eseményhez, iskolánk egy vitorlavirágot ajándékozott, így bővítve a magaságyások sokszínűségét.