Gorillák a Kürtben

Publikálva:
November 18, 2023

A Humusz Szövetség és a Gammapolisz Nonprofit Kft. közös pályázatán nyertes projektünk keretében újabb programot valósítottunk meg az iskola zöldítése érdekében. A fokozatosan felépített kampány keretében először plüss emberszabásúak jelentek meg az iskola különböző pontjain, majd osztályidőkön és szakórákon is gorillákról, Afrikáról, fenntartható fejlődésről szóló feladatok bukkantak fel. Végül pedig október 13-án egy életnagyságú gorilla is tiszteletét tette egyes órákon. Sőt, a segítségével felavattuk az ökosarkunban azokat a mobiltelefon-gyűjtő hengereket, amelyeket az iskola művészeti óráin tanuló diákok készítettek.

És hogy mi a magyarázat mindenre? A Kürt Gimnázium csatlakozott a Jane Goodall Intézet Magyarország Passzold vissza Tesó! programjához. Ennek lényege, hogy használt mobilokat gyűjtünk. A mobilokban található nemesfémek (pl. arany, wolfram) nagyon értékesek, és sajnálatos módon olyan afrikai országokban bányásszák őket, ahol a bányák a gorillák élethelyét veszélyeztetik.

Ugyan az idei kampány november 24-én véget ér, együttműködésünk a Jane Goodall Intézettel nem szűnik meg. A következő hónapokban több alkalommal is várjuk őket egy-egy érdekfeszítő előadásra a témában.

Kérjük, hogy akinél lapul otthon használaton kívüli mobiltelefon, a kommunális szemetes helyett inkább hozza/küldje be a Kürtbe! Köszönjük szépen.

Mobilgyűjtő állomások
Emberszabásúak mindenhol