Az írásbeli felvételin történtekről és a magyar nyelvi rész megírásáról

Publikálva:
January 22, 2022

Kedves Felvételizők! Kedves Szülők!

Tisztában vagyunk azzal, hogy a felvételi eredményein ez már nem segít, de őszintén sajnáljuk, ami a mai nap történt. A dolgozatok mintegy negyed órával hamarabb lettek kibontva, s szétosztva annyi kupacra, ahány teremben vizsgáztak a felvételizők. Ez szabálytalanságnak minősül, így az éppen ellenőrzést végző kormányhivatali megbízottak nem engedélyezték a magyar nyelvi rész megírását. Az iskola megkezdte a helyzet kivizsgálását, a szükséges intézkedéseket meg fogjuk hozni.

Tudjuk, hogy ebben a kaotikus helyzetben nagyon nehéz volt teljesíteni a matematika feladatsort, mindent megteszünk – ahogy arra mindig törekszünk –, hogy a jövő csütörtöki magyart barátságos, nyugodt és támogató környezetben tudják megírni a felvételizők.

Nem tudjuk elégszer mondani, nagyon sajnáljuk!

A magyar feladatlap megírására január 27-én 14 órától van mód, ugyanúgy nálunk. Azok a felvételizők, akik január 22-én megírták nálunk a matematikát, automatikusan vesznek részt ezen az alkalmon, nekik további adminisztratív teendőjük nincs. Azok viszont, akik a matematikát is január 27-én szeretnék megírni (mert ma, a történtek után nem éltek azzal a lehetőséggel, hogy 22-én teljesítsék ezt a részt), egy formai követelményt teljesítve, a felvételit meghatározó központi szabályok szerinti írásbeli kérelemmel kell, hogy hozzánk forduljanak. Ezzel kapcsolatban megkeressük majd az érintetteket telefonon és e-mailben is.

A kijavított matematika feladatlapok továbbra is január 28-án tekinthetők meg a 21-es teremben. A magyar nyelvi feladatsorok betekintése február 1-jén lesz 8 és 16 óra között, szintén a 21-es teremben.

Üdvözlettel

a Kürt csapata

Az alábbiakban Molnár Lajos iskolavezető sajtóközleményét olvashatják.

“Iskolánkban a mai középfokú iskolákba történő felvételi magyar része nem zajlott le. Ennek oka az volt, hogy az iskola munkatársai a felvételi lehető legjobb, időben történő előkészítése érdekében nem az előírás szerinti időpontban, nem 9 óra 30 perckor, hanem hamarabb, 9 óra 10 perc körül nyitották ki a magyar feladatlapokat. A hatósági ellenőrzésre érkező Fővárosi Kormányhivatal munkatársai ezt észlelték, ezért elrendelték a magyar felvételi elhalasztását. A magyar felvételit a pótnapon, január 27-én, csütörtökön tudják megírni a felvételizők iskolánkban.

A matematika felvételi esetében a felvételizők dönthettek, hogy megírják-e ma a felvételit vagy sem. Aki úgy döntött, hogy nem írja ma meg, annak ugyancsak a pótnapon, január 27-én, csütörtökön lesz erre lehetősége szintén az iskolánkban.

Az érintett családok, diákok és szülők elnézését kértük a helyszínen is, illetve a honlapunkon közzétett közleményünkben is.

A szabályok, előírások betartására minden esetben nagyon ügyelünk. Ez nem jelenti azt, hogy ne fordulna elő, hogy hibázunk. Ez esetben is ez történt, a legjobb szándék mellett is. Az ügyben természetesen vizsgálatot indítottunk, s a szükséges intézkedéseket meg fogjuk hozni.”